15. ledna 2012

Báleček na Ostravici byl pro malé i velké

Dne 28. 12. 2011 pořádal soubor Grunik druhý ročník Bálečku pro děti a jejich příbuzné i známé. Jelikož toto skotačení u cimbálu bylo mezi vánočními svátky, neobešlo se bez vánoční atmosféry. Báleček jsme zahájili v tomto duchu, a to zpěvem koled při světle lucerniček. K tomu děti mohly doprovázet koledy na dřívka, hřebíky či struhadlo. Po zpěvu několika koled a přivítání už nic nebránilo tomu, aby se začalo „skotačit“. Samozřejmě je velmi důležité říci, že po celý podvečer nás doprovázela cimbálová muzika Vojtek z Ostravy, která už k tomu nějak neodmyslitelně patří.


Během večera se děti naučily a zatančily tance z minulého ročníku, a navíc přibyly tance nové: Měl jest Adam, Zohun, Sviňok, Mazurka, Bradačky, kterými děti pořádně potrápily muzikanty, když si poroučely: „ aby hrali klečačky, ležačky, mlčačky čí falešňačky“. Nechybělo ani tradiční soutěžení: tanec Stoličkový, Jablkový. A letos byla jedna novinka – kluci a další zájemci si zatančili zdejší mužský tanec skok pod komandem chlapů z velkého Gruniku.


A aby děti byly dostatečně motivovány a náležitě odměněny, během celého večera sbíraly různě barevné korálky, které si k závěru navlékly na krk a odnášely si něco, co si samy vytancovaly, a k tomu ještě úsměv na tváři, spoustu kamarádů a hlavně radost. Letošní ročník se opravdu vyvedl - účast dětí byla hojná.

Za organizátory děkujeme především hotelu Freud za umožnění konání této akce, cimbálové muzice Vojtek z Ostravy a Vám všem, kteří jste se Bálečku zúčastnili.

Těšíme se na setkání na dalším ročníku Bálečku pro děti a jejich rodiče.








Žádné komentáře:

Okomentovat